Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

30.11.2015 | вг

Смарт табле у кабинету математике СШ „Др Ђорђе Натошевић“

Две смарт табле за кабинет математике у средњој школи „Др Ђорђе Натошевић“ ће од ове недеље бити кориштене у редовној настави. Према речима директорице школе Ханади Бјелић средства за куповину смарт табли добијена су од Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине преко конкурса на који је аплицирала школа из Инђије.

Поред средње школе „Др Ђорђе Натошевић“, из буџета Војводине одобрена су средства и за ОШ „Петар Кочић“ за конкурс  „Активан распуст“ и то  200.000,00 динара као и техничкој школи „Михајло Пупин" такође 200.000,00 динара.

Ханади Бјелић каже да ће настава уз коришћење „паметне табле“ деци математику учинити занимљивијом – „Ученици пажљивије и са већим интересовањем прате мултимедијалне презентације, боље памте садржаје и активније учествују у прцесу прихватања нових знања“ објашњава директорица средње школе „Др Ђорђе Натошевић“

Иначе, радом на паметној-дигиталној СМАРТ табли оспособљава ученике за самостално коришћење рачунара, за рад из математике, српског, природе и друства, ликовног, музичког, итд. Код ученика се развија апстрактно мишљење и индивидуално напредовање у стицању и проширивању знања.  Наставник се више оријентише на типове ученика  и самим тим може им помоћи да напредују темпом који им одговара и према израженим могућностима.

Мултимедијални програми омогућавају креирање текста са сликом, звучним анимацијама и филмовима, који је ученицима довољно јасан и занимљив начин презентовања података. Рад на "паметној табли" у комбинацији са мултимедијалним програмима пружа могућност наставнику да унапређује и да обезбеди интерактивну наставу („паметне табле“).

 

 
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija