Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

30.09.2014

Припрема механизама за спровођење Стратегије ЛЕР 2014 – 2020

Скупштина општине Инђија усвојила је Акциони план – Стратегија локалног економског развоја општине Инђија 2014 – 2020 на седници одржаној 19. септембра. Након јавног увида и усвајања у Скупштини општине Инђија, приступиће се и разради механизама за њено спровођење.

Према речима Дејана Јекића, помоћника председника општине Инђија за локални економски развој, следећи корак је успостављање Привредног тима ради праћења спровођења Стратегије.

„Након усвајања Стратегије ЛЕР следи по плану институционално успостављање Привредног тима за праћење реализације акционог плана СЛЕР. Чланови Привредног тима ће бити из приватног и јавног сектора, учесници партнерских форума и радних група који су били активни у изради акционог плана. Идеја је да Привредни тим постане чврста веза, конекција и неполитички канал комуникације општинских структура и пословне заједнице“, истакао је Дејан Јекић.

Подсетимо, Акциони план – Стратегија локалног економског развоја општине Инђија, израђен је у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, са којом је потписан Уговор о заједничком суфинансирању.

У изради Стратегије локалног економског развоја општине Инђија били су укључени представници привредног и јавног сектора локалне заједнице, кроз реализацију анкете, партнерских форума и претходно одржаних састанака радних група из три сектора (Индустрија – мала и средња и предузећа, Пољопривреда и Туризам и услуге).

Предлог Стратегије је потом стављен на јавни увид. Представници локалне пословне заједнице имали су могућност да дају свој коментар, критику и предлоге у вези са наведеним акционим планом, а након узимања у обзир свих пристиглих коментара, уследило је и његово усвајање на седници СО Инђија, која се одржала 19. септембра.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

е-Управа
listКорисничко име  

listЛозинка  
Региструјте се Уколико нисте регистровани, кликните овде.
19 °C 1001.6 mb 100 % tiho m/s
Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija