Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

23.11.2013

Општина Инђија домаћин пројектне активности „На кафу са суседом“

Општина Инђија је у петак, 22. новембра, била домаћин пројектне активности „На кафу са суседом“ која се организује у оквиру пројекта „Подршка умрежавању и европској сарадњи градова и општина“ прекограничне сарадње Србија-Хрватска.

Циљ пројектне активности је повезивање и упознавање различитих учесника из дванаест укључених општина и градова из Хрватске и Србије, размењивање искустава, капацитета и могућности, како на привредном, економском, тако и на туристичком или било којем ресурсном пољу, што би била добра полазна основа за сарадњу и укључивање у заједничке, регионалне пројекте који би се финансирали из фондова Европске уније.

Општина Инђија је гостима из Осијека, Вуковара, Белог Манастира, Дреноваца, Ердута, Нијемаца и Старих Јанковаца представила потенцијале и стратешке смернице развоја општине, чиме се стварају нове прилике за развој заједничких прекограничних пројеката у будућности.

Госте је поздравио председник општине Инђија, Петар Филиповић који је овом приликом одржао презентацију кроз коју је представио нашу општину. Он је истакао да је ово један врло добар пројекат који омогућава сарадницима на пројекту да се ближе упознају и спознају капацитете других.

- Ово је један од многобројних пројеката на којима учествује Општина Инђија, када је прекогранична сарадња у питању. Данас смо презентовали гостима из региона нашу општину и све оно што смо добро урадили протеклих година. На такав начин учимо једни од других, преносимо међусобоно искуства и ја сам увек за то да се користе прилике у којима може да се научи нешто ново, како би се поспешио живот грађана наше општине, а и места у региону - изјавио је Петар Филиповић и захвалио се осталим учесницима у пројекту и невладиној организацији на пруженој прилици.

- Ми ћемо и даље учествовату у овом програму и желео бих да се захвалим невладиној организацији „Центар за локалну демократију“ која нам је понудила могућност да учествујемо у овом пројекту.

Поред председника Општине, презентације је одржао и Борис Пашко, директор Туристичке организације општине Инђија (Представљање туристичких потенцијала општине Инђија), Драгутин Протић, координатор пројекта eEnviPer и iScope (Представљање ЕУ пројеката: eEnviPer и iScope), Александар Драгин, координатор Канцеларије за младе и Мирјана Хемун из Удружења жена „Банстолка“ која је представила женско занатство и могућности за развој етно-туризма у нашој општини.

Током активности представљано је и излагање на тему примера добре праксе прекограничне сарадње којом се осврнуло како на резултате и позитивне учинке конкретног пројекта, тако и на евентуалне проблеме у примени, а и изнети су и предлози за развијање будућих пројеката.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija