Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

16.11.2006

Полице богатије за хиљаду триста књига

Након овогодишњег Сајма књига, Народна библиотека "Др Ђорђе Натошевић" богатија је за хиљаду и триста књига. За ове намене издвојено је око 650.000 динара углавном добијених ребалансом буџета. По речима директора ове установе Весне Степановић, увођењем колективних и породичних чланарина, приходи из ових извора су смањени, али се зато знатно повећао број корисника. У току прошле године било их је 2.660 до новембра ове године 3.800 корисника, с тим што се и даље грађани учлањују.


Трудили смо се да на сајму направимо такав избор књига да на нашим полицама имамо све оно што је у овом тренутку актуелно и што се тражи чиме и мотивишемо грађане да постану наши корисници. Настојали смо да не заостанемо ни код једног издавача јер на сајму је највећа понуда и књиге су најприступачније. Поред белетристике, набавили смо низ дечјих књига, енциклопедија - каже Весна Степановић, директор библиотеке.


У овом тренутку Народна библиотека "Др Ђорђе Натошевић", са огранцима, располаже са 95.000 примерака књига, у самој Инђији има их више од 60.000 и све је очигледнији проблем простора. Зато су се одлучили за набавку нових полица како би нова издања била на адекватан начин изложена. Подсетимо се. Пре четрдесет година, када је библиотека усељена у простор од 500 метара квадратних, располагала је са шест хиљада књига. Сада их је у истом простору десет пута више. Следеће године планирана је ревизија књига како би се добило на квалитету, а смањила она издања која више нико не тражи.


Још једна важна вест за љубитељекњига и библиотеке уопште. Од ове недеље Народна библиотека у Инђији имаће свој сајт. Адреса је: www.библиотекаиндјија.орг.yу па ко жеили може и овим путем да се информише о дешавањима у поменутој установи.

Зорица Гарашанин Стефановић, Сремске Новине
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija