Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

14.11.2006

Редовне изложбе слика

Љубитељи ликовне уметности у Инђији у прилици су да бар два пута месечно уживају у сликама било овдашњих уметника или гостију који стижу из суседних општина, Београда или Новог Сада. Најчешћи организатори изложби су Галерија Куће Војновића и удружења ликовних уметника. Тренутно је у току изложба икона Слободана Заблаћанског и трајаће до 17. новембра.

Током октобра грађани су били у прилици да виде радове сремског сликара Радована Јекића на чијим уљима доминирају пејзажи Срема. За Дан Инђије уприличена је изложба слика овдашњег удружења ликовних уметника. По затварању изложбе икона, гост у Галерији Куће Војновић биће Мирјана Пражић члан УЛУ "Леонардо" из Нових Бановаца.

И током децембра планиране су две изложбе слика најпре Јелене Милорадић, а потом Жане Ракић у сарадњи инђијске галерије и Завичајног музеја из Руме.

Поред изложби слика, у просторијама Галерије Куће Војновића одржавају и песничке вечери. Крајем октобра љубитељи поезије били су у прилици да уживају у стиховима овдашње песникиње Ане Берте која је промовиласа своју нову збирку песама.

Зорица Гарашанин Стефановић, Сремске Новине
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija