Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

20.10.2006

Инђија, Словенија у малом

Место у Србији са највећим бројем гринфилд инвестиција по становнику је Инђија, место са 30000 становника у срцу Војводине. У последње четири године је у град инвестирано око 270 милиона евра или више од 5000 евра по становнику. Ако се ти подаци упореде са републичким просеком , који износи 180 евра јасно је шта значи Инђија. Међу првим инвеститорима који су уложили у општину била су словеначка предузећа, а очекује се пораст инвестиција, јер је у наредним данима најављена куповина 5,7 хектара земљишта предвиђених за градњу термалног комплекса, а као највећи фаворит за куповину спомињу се Терме Олимиа.

НИС је захтевао за двадесетогодишњи најам од општине 900000 евра, што је три пута више него у Словенији и у Хрватској. Јешић је пристао на закуп црпне станице и са тим омогућио потенцијалним улагачима добијање концесије.

Када Терме Олимиа Инђија (предузеће је већ основано) купе земљиште, мораће се извршити докапитализација и тиме добити капитал за изградњу центра, објашњава Јешић.

У Инђији се гради и Меркатор а вредност њиховог улагања износи 6,5 милиона евра, а словеначка предузећа ће до краја године уложити више од 50 милиона евра и очекује се да ће се тај број повећати.

Дејан Кожул, Профит-Словенија

Оригиналан текст
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija