Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

04.10.2006

У Инђији субвенције малом бизнису

Инђија може бити пример општине која предњачи у подстицајима развоја малих и средњих предузећа, речено је јуче у Привредној комори Србије (ПКС) "Годишње се за субвенционисање малих и средњих предузећа издваја око два милиона динара, а у општини постоји и правни саветник који је страним инвеститорима на располагању 24 часа" рекао је новинарима начелник сектора за привреду Инђије Станко Гагић, Он је појаснио да општина не кредитира мала предузећа директно, али отплаћује део каматне стопе на њихове кредите.
          Износ субвенција зависи од броја људи које ће послодавац запослити, а прошле године субвенције су углавном искоришћене за производњу печурака, мале производне погоне, а у мањем обиму за развој услуга. Инђија примењује такозвани Балтиморски програм, који предвиђа да се сваки проблем грађанина или инвеститора реши за 48 сати. Уколико је то немогуће у том року, администрација га упућује на који начин да свој проблем реши што пре, казао је Гагић. "Недавно формирани Национални савет за мала и средња предузећа радиће као међуминистарско тело, а требало би да представља подршку привредницима како би се превазишли проблеми у пословању", казао је подпредседник ПКС Ненад Пенезић.
          На скали од 1 до 5 оцене сектора малих и средњих предузећа Србија је, према критеријумима Европске повеље о малим предузећима, добила оцену између два и три. Пре приступања ЕУ та оцене не може бити испод четири, казао је Пенезић. Регионални годишњи састанак земаља Западног Балкана и Европске комисије одржаће се у Београду 17. новембра. Павловић је на скупу у ПКС истакао да 96 одсто привредне структуре у Србији чине мала и средња предузећа.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija