Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

12.09.2019

Samostalna izložba grafika Jelene Sredanović

U petak, 13. septembra 2019. godine sa početkom u 19.00 sati u Galeriji Kuće Vojnovića, biće otvorena samostalna izložba grafika Jelene Sredanović.

Jelena Sredanović rođena je u Novom Sadu 1982. godine. Diplomirala je 2005. godine na Grafičkom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Todovića, gde je 2009. godine i magistrirala. Doktorski umetnički projekat odbranila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2016. godine pod mentorstvom Biljane Vuković. Priredila je više samostalnih izložbi u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Beču, Madridu i druge i izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama u Beogradu, Njujorku, Rimu, Pekingu, Beču, Bankoku… Dobitnica je veliki broj nagrada. Jedno od najznačajnijih priznanja namenjenog umetnosti grafike, nagradu Veliki pečat Grafičkog kolektiva dobila je 2010., a 2014. i dva puta 2017. godine nagrađivana je na značajnim međunarodnim izložbama. Predaje na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Član je udruženja likovnih umetnika Vojvodine i Grafičkog kolektiva.

Stvaralačko uporište nalazi u tradicionalnim grafičkim tehnikama, posebno drvorezu, insistirajući na veličini grafičkog otiska. Monumentalnost postiže razlaganjem osnovnih komponenti grafičkog jezika, koristeći vizuelnu energiju prirode i asocijativnu simboliku svetlosti i boje.

Izložba grafika Jelene Sredanović biće otvorena za publiku do 27. septembra 2019. godine radnim danima od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.
arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
15 °C 1015.4 mb 41 % - m/s
Sistem48.aspx
Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija