Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

18.06.2019

INVALIDITET NIJE PREPREKA: Inđija u projektu „Socijalna integracija kroz parasport“

U okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020, a uz podršku Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine, realizuje se projekat „Socijalna integracija kroz parasport-Parainspired!“ koju zajedno sprovode Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i Opština Inđija.

Cilj projekta je povećanje učešća osoba sa invaliditetom u sportskim aktivnostima kroz njihovu integraciju u klubove koji nisu specijalno namenjeni za ovu vrstu sportskih aktivnosti na teritoriji Sremskog okruga i kantona Sarajevo. Projektom je obuhvaćena nabavka sportske opreme, obuka sportskih radnika za rad sa sportistima sa invaliditetom, angažovanje sportskih asistenata u lokalnim klubovima sa ciljem unapređenja mogućnosti u oblasti sporta za osobe sa invaliditetom, organizacija simpozijuma na temu učešća osoba sa invaliditetom u sportskim aktivnostima i organizacija egzibicionih mečeva za osobe sa telesnim invaliditetom sa ciljem promovisanja paraolimpijskih sportova.

Sredstva namenjena za realizaciju projekta iznose 263.914 evra a najveći deo, tačnije 224.327 evra, obezbedila je Evropska unija. Projekat će se realizovati do marta naredne godine.

Na konferenciji povodom otvaranja projekta prisustvovali su predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, direktorka Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, predstavnik Olimpijeskog komiteta BiH Jasmin Hodžić, projektni menadžer Marko Adamović, selektor paraolimpijske stonoteniske reprezentacije i potpredsednik Paraolimpijeskog komiteta Srbije Zlatko Kesler, reprezentativka Srbijeu stonom tenisu za osobe sa invaliditetom Borislava Perić-Ranković i evropska i svetska šampionka u paratekvondou Dejana Bačko.

Fotografije sa konferencije možete pogledati OVDE. 

arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
14 °C 1012.2 mb 77 % - m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija