Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

30.05.2019

Građevinski materijal za 28 izbeglih i prognanih porodica

U okviru regionalnog stambenog programa u sali Skupštine opštine Inđija uručeno je 28 ugovora za paket pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u vidu građevinskog materijala za popravku ili završetak započete kuće.

Paketi građevinskog materijala iznose od 4.500 do 9.000 evra a ukupna vrednost granta je 180 hiljada evra. U Inđiji je pomoć nesrećnim porodicama bila najpotrebnija obzirom da je tokom ratnih godina Inđija procentualno primila najviše izbeglih lica u odnosu na domicilno stanovništvo.

Paketi građevinskog materijala predstavljaju konkretna rešenja porodicama koji su se našli u teškoj situaciji tokom 90-ih godina, izjavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Ovim nismo rešili sve probleme i potrebe ljudi i zato se ovde nećemo zaustaviti, tražićemo dalje da pomognemo porodicama koji nisu uspeli danas da dobiju ovu vrstu pomoći. Bitno je da rešavamo jedan po jedan problem“.

Gak se zahvalio predstavnicima Evropske unije i OEBS-a koji su glavni finansijeri projekta, i naročito republičkom i pokrajinskom sekretarijatu za izbeglice koji svakodnevno komuniciraju sa tim licima i porodicama.

Inače, na konkursu je „ispod crte“ ostalo 12 porodica koji neće ostati bez podrške tako da će se za njih obezbediti materijal u drugom potprojektu. Takođe, Opština Inđija je početkom maja potpisala sa Komeserijatom za izbeglice i migracije ugovor za deset novih paketa građevinskog materijala, a uskoro sledi potpisivanjem i ugovora za kupovinu 15 seoskih kuća.

Fotografije sa uručivanja ugovora možete pogledati OVDE.

arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
17 °C 1012.3 mb 83 % 4 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija