Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

20.05.2019

Zajednički projekti za obrazovanje Opštine Inđija i Fakulteta za industriju i tehnologiju u Šiđadžuangu(Kina)

Razvijanje zajedničkih međunarodnih projekata u promociji obrazovanja između kineskog Fakulteta za industriju i tehnologiju(FiT) i Opštine Inđija jedan je od zaključaka sastanka koji je održan u sedištu ove visokoobrazovne ustanove u Šiđadžuangu.

Ključni činioci u ekonomskom razvoju su, između ostalog, edukacija mladih kadrova i podrška razvoju naučnih disciplina. U cilju unapređenja obrazovanja domaćih kadrova, budućih nosioca ekonomskog razvoja Inđije, rukovodstvo opštine Inđija je dogovorilo da se u narednom periodu započne saradnja na razmeni studenata, odnosno odlazak inđijskih studenata na usavršavanje i praksu na Fakultetu za industriju i tehnologiju u Šiđadžuangu.

Koliko je navedeni fakultet značajan, ne samo za kinesku već i srpsku ekonomiju, pokazuje podatak da kompanija koja je privatizovala smederevsku železaru intezivno sarađuje sa ovom ustanovom u cilju pronalaženja inovacija u proizvodnji, obuku zaposlenih i odlazak na praktičnu obuku. Do sada je značajan broj kineskih studenata dolazilo na praksu u Smederevo.

Nakon obilaska prostorija za naučnu, edukativnu, inovativnu i praktičnu obuku studenata na fakultetu, predsednik Skupštine opštine Inđija Milan Predojević približio je kineskim kolegama način funkcionisanja obrazovnog sistema u Srbiji. Zaključeno je da postoji ogroman prostor za međusobnu saradnju koja će se u narednom periodu detaljnije definisati.

Fakultet za industriju i tehnologiju u Šiđadžuangu pohađa preko 17 hiljada studenata u 66 smerova gde predaje preko 500 profesora. Jedini je u okrugu Hebej izabran od strane države kao centar za inovacije i proglašen je za jedan od 25 najboljih fakulteta u Kini. Prostire se na površini od skoro 10 hektara na kojem se nalaze svi sadržaji neophodni za nesmetano studiranje mladih kadrova.

Osim kineskih studenata, na ovom prestižnom fakultetu studirali su i studenti iz SAD, Kanade, Nemačke i Koreje koji danas zauzimaju važno mesto u matičnim državama.

Rukovodstvo opštine Inđija želi da, omogućavanjem usavršavanja naših studenta na FiT-u, podigne na značajno viši stepen ekonomski razvoj i bliže uspostavi saradnju između srpskih i kineskih stručnjaka.

Fotografije posete fakultetu možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
17 °C 1012.3 mb 83 % 4 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija