Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

19.05.2019

Sastanak delegacije Opštine Inđija i Privredne komore Tjanđina(Kina)

U okviru posete delegacije opštine Inđija Kini održan je sastanak sa Privrednom komorom grada Tjanđin koja u svojoj organizaciji okuplja nekoliko hiljada privrednika. Predsednik Komore Henri Ju predstavio je glavne izvozne potencijale i zainteresovanost za proširenje na evropsko tržište. Takođe, napomenuo je da u okviru projekta „Pojas i put“ Srbija predstavlja značajnu destinaciju za dolazak kineskih investicija u Evropu.

Zahvalivši se na prijateljskom dočeku, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak predstavio je Inđiju kao najbolju lokaciju za investiranje kao i pogodnosti koje se nude zainteresovanim privrednicima. Kao prilog tome, Gak je istakao da je u poslednje dve godine u Inđiju stiglo deset novih investitora čime se retko ko može pohvaliti u regionu.

Tokom razgovora predloženi su konkretni koraci ka uspostavljanju saradnje između inđijskih i privrednika iz Tjanđina. U narednom periodu očekuje se dolazak velike kineske privredne delegacije koja će imati mogućnost da se upozna sa svim prednostima ulaganja u Inđiju, ali i Srbiju.

Koliko je saradnja između Srbije i Kine važna pokazuje podatak da je robna razmena u prethodnoj godini porasla za 227% u odnosu na 2017. godinu, a za ovu godinu se predviđa nastavak ove tendencije.

Inđiji je zato ovo prilika da privuče kineske gigante i tako značajno podigne stepen ekonomske razvijenosti.

Fotografije možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
17 °C 1012.3 mb 83 % 4 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija