Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

13.02.2019

Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika o upisu u registra poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmenama i dopuni Pravinika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi  registracije, kao i o uslovima za pasivni statu poljoprivrednog gazdinstva.

Ako nakon upisa u Registar dođe do promene upisanih podataka koji se odnose na zemljišni fond, osnov korišćenja zemljišta ili fond životinja, nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, odnosno ovlašćeno lice u poljoprivrednom gazdinstvu vrši obnovu registracije ovih podataka u Registru u roku od 30 dana od dana nastanka promene.

U obnovi registracije, Upravi se dostavljaju svi podaci koji su promenjeni u odnosu na stanje u Registru, a obavezno se dostavljaju podaci o:

- Vrsti poljoprivrednih kultura i površinama pod poljoprivrednim kulturama,

- Vrsti životinja i broju gazdinstava (HID) na kojima se životinje drže ili uzgajaju;

- Promeni zemljišnog poseda i osnova korišćenja zemljišta (katastarska veličina i katastarska kultura, vlasništvo, zakup i sl.).

Obnova registracije radi utvrđivanja prijavljenih površina za koje se mogu ostvariti osnovni podsticaji u skladu sa zakonom koji uređuje podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju za narednu kalendarsku godinu, vrši se do 30. septembra tekuće godine.

Ako nije došlo do promene podataka upisanih u okviru njihovog gazdinstva, poljoprivrednici već upisani u Registar, nemaju obavezu obnove registracije i podnošenja propisanih obrazaca. Ukoliko do promene dođe, dužni su da izmenjene podatke dostave nadležnoj područnoj filijali Uprave za trezor Ministarstva finansija i to u roku od 30 dana od dana nastanka promene.

Poljoprivrednici koji se u Registar poljoprivrednih gazdinstava upisuju prvi put mogu to učiniti tokom cele godine kod područne filijale Uprave za trezor. Za nove površine prijavljene u ovoj godini, poljoprivrednici imaju pravo na subvencije po hektaru tek u narednoj godini.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine se odlučilo na ovaj korak kako bi poljoprivrednicima olakšali put do ostvarivanja subvencija kroz smanjenje nepotrebne birokratije.

Izmena pravilnika možete pogledati OVDE.

Za sve informacije i potrebnu dokumentaciju obratite se Agenciji za ruralni razvoj opštine Inđija, Vojvode Stepe 48 ili na telefon 022/556 060.
arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
31 °C 1007.9 mb 41 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija