Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

22.08.2018

Uređenje kanalskih mreža u opštini Inđija

Na teritoriji opštine Inđija uveliko se izvode radovi na održavanju kanalskih mreža u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta koji obuhvataju izradu obloge armiranobetonskim pločama i ivičnim gredama.

Radovi se vrše u Starom Slankamenu(potok „Slankamenski“ i sanacija cevastog propusta), Novim Karlovcima(potok „Patka“), Krčedinu(potok „Patka“), Beški(sanacija kaskade potoka „Patka“) i Inđiji(potok „Krčevine“ i „Inđijski“).

Ovim uređenjem povećava se proticajni profil kanala i samim tim eliminiše štetan uticaj suvišnih voda na obim i kvalitet poljoprivredne proizvodnje.

Vrednost radova je nešto više od 20 miliona dinara koju zajedno finansiraju Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a predviđeni rok za završetak radova je kraj septembra.

Odmah nakon završetka aktuelnih radova započeće se uklanjanje biljne vegetacije, izmuljenje i uređenje obloge u kamenu sa zalivanjem spojnica na „jezercu“ kod gradskog bazena. Vrednost te investicije je 16 miliona dinara, od čega Opština učestvuje sa 12,5 miliona dinara a ostatak finansira Pokrajinski sekretarijat.

Značaj funkcionisanja kanalske mreže je nemerljiv, pre svega za intezivnu poljoprivrednu proizvodnju. Na pojedinim delovima kanala radovi nisu vršeni godinama, što je dovelo do zaraslosti štetnom vegetacijom, zamuljenja, začepljenja i oštećenosti propusta.

Slike radova možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
15 °C 1005.2 mb 67 % - m/s
Sistem48.aspx
Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija