Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

03.04.2018

Počela isplata osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji

Uprava za agrarna plaćanja otpočela je isplatu osnovnih podsticaja u biljnoj proizvodnji registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. Za ove namene Uredbom o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu predviđen je iznos od 7,85 milijardi dinara, a visina podsticaja je 4.000 dinara po hektaru. Poljorivredni proizvođači zahteve podnose Upravi za Trezor od 1. marta 2018. godine.

U toku je podnošenje zahteva i za kreditnu podršku bankama koje sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede imaju zaključen ugovor. U sprovođenju kreditne podrške tokom 2018. godine učestvovaće sledeće banke: Zber banka, Erste banka, NLB banka, Prokredit banka, Banka Inteza, OTP banka, Kredi agrikol banka, Unikredit banka, Halk banka, Komercijalna banka i Banka poštanska štedionica. Učestvovaće i sledeća osiguravajuća društva: Triglav osiguranje, Đenerali, DOOR Novi Sad i Dunav osiguranje.

Kreditna podrška je vrsta podsticaja kojom se poljoprivrednim gazdinstvima kroz subvencionisanje dela kamate omogućava olakšan pristup korišćenju kredita.

Krediti, čiji je rok od jedne do tri godine sa grejs periodom do godinu dana, ili od tri do pet godina, odobravaju se i isplaćuju u dinarima bez valutne klauzule i predstavljaju jedne od najpovoljnijih kredita na tržištu, gde fiksna kamatna stopa iznosi 3% na godišnjem nivou, odnosno 1% za fizičko lice sa prebivalištem koje je na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, odnosno koje je navršilo najviše 40 godina života u tekućoj godini, odnosno koje je ženskog pola.
arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
31 °C 1007.9 mb 41 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija