Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

24.10.2017

Održane tradicionalne ulične trke povodom oslobođenja Inđije u 2. svetskom ratu

Više od hiljadu učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Inđija učestvovalo je na 53. uličnim trkama povom godišnjice oslobođenja Inđije u Drugom svetskom ratu. Centar Inđije je po idealnom vremenu za sportske aktivnosti bio prepun dečije graje, nastavnika, roditelja i drugih građana koji su uživali u sportskom nadmetanju školaraca.

Veliku čast ovogodišnjim trkama ukazali su proslavljeni srpski reprezentativci u odbojci a sada funkcioneri, Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, i Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine, koji su najuspešnijim atletičarima uručili medalje i pohvalnice.

Pokrajinski sekretarijat je dodelom sredstava preko konkursa pomogao održavanje uličnih trka. „Ovo je manifestacija koja je izuzetno važna za vašu opštinu, koja okuplja mnogo dece i svi ovde zajedno šaljemo jednu poruku da ovo svi trebamo da podržimo. Drago mi je što vidim ovoliko dece i ovoliko ljudi koji prate ovu manifestaciju i zato mi je veliko zadovoljstvo što sam danas ovde“, rekao je Batez.

Čestitke najboljima uputio je i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. „53. put Inđija pokazuje da je grad koji je posvećen sportu, da imamo nameru da naš sport, kao i privreda, kao i kultura, kao i umetnost, svaki dan bude na što višem nivou. Sa otvaranjem novog krila opštinske zgrade i prepunim centrom dece, danas šaljemo pozitivnu sliku iz Inđije i veoma sam srećan zbog toga“, izjavio je Gak.

Ukupno je bilo 20 trka sa preko hiljadu učesnika, a posebno su bile upečatljive one u kojima su učestvovali oni najmlađi. Raspoloženi, nasmejani, spremni da se „obračunaju“, što je i bio cilj ove sportske manifestacije, došli su kao šlag na proslavu Dana našeg grada. Bilo je borbeno, naravno pala je i po koja suza, kako učesnika tako bogami i roditelja, zbog odličnog ili lošeg nastupa na trci, ali za sve će biti prilike i naredne godine da osvoje još koju medalju.

Pravi potez su bile majice napravljene specijalno za ovo takmičenje. Prvih pet u svakoj trci mogu da se pohvale da su trenutno najbrži u inđijskoj opštini a prepoznaćete ih upravo po plavim majicama sa natpisom „53. ulične trke - Inđija 2017.“.

Bilten možete pogledati ovde.

Slike sa uličnih trka možete pogledati ovde.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
15 °C 1004.9 mb 72 % - m/s
Sistem48.aspx
Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija