Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

18.04.2016 | S.Todorović

Svečano otvoren Dom kulture u Maradiku

Uz prisustvo zvaničnika, zvanica i mnogobrojnih stanovnika Maradika zvanično je počeo sa radom potpuno rekonstruisani Dom kulture u ovom naseljenom mestu. U rekonstrukciju zgrade je uloženo gotovo devet miliona dinara, te su maradičani dobili jedan izuzetan višenamenski prostor.

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što nakon otvaranja Doma kulture u Beški ima čast da otvori i Dom Kulture u Maradiku.

- Pre dva dana smo otvorili rekonstruisani Dom kulture u Beški, danas smo istim povodom u Maradiku, a sve je to u skladu sa našom politikom da stvorimo isti kvalitet života na selu kao što ga imaju oni koji žive u gradu. Više decenija unazad Dom kulture u Maradiku je bio ruiniran, sada je potpuno rekonstruisan i izgleda zaista sjajno. Mi ga u takvom stanju predajemo stanovnicima Maradika i nadam se da će ga na najbolji način koristiti, da će u njemu uvek biti puno dece i da će biti jedno lepo mesto za okupljanje Maradičana – istakao je predsednik opštine, Petar Filipović.

Predsednik je najavio da je u planu kompletno uređenje okoline Doma kulture gde je već postavljeno dečije igralište, kao i izgradnja letnje pozornice.

Jovan Ratković, predsednik Saveta mesne zajednice Maradik, rekao je da je obnova Doma kulture izuzetno značajna stvar za sve meštane Maradika, kao i da će sredstvima iz samodoprinosa mesna zajednica opremiti enterijer.

Kompletna rekonstrukcija Doma kulture počela je 6. novembra, a početkom nove građevinske sezone radovi su nastavljeni predviđenom dinamikom. Projektom je obuhvaćena kompletna zamena krovne konstrukcije i crepa, demontaža i zamena kompletne fasade s postavljanjem izolacije, zamena stolarije na objektu, postavljanje oluka, postavljanje poda u velikoj sali i montaža demontirane bine s dodatkom novih elemenata, instalacija rasvete, izgradnja i uređenje sanitarnih čvorova koji do sada nisu postojali, adaptacija svlačionice i kuhinje, kao i mnogi drugi radovi na adaptaciji same zgrade. 

-Ovo je zaista vredna stvar za Maradik i Maradičane jer sada imaju prostor gde će moći kvalitetno da provode svoje vreme. Kulturno-umetnička društva koja nisu imala prostor za rad su prestala sa svojim aktivnostima, a sada imaju divan prostor za vežbanje i nastupe i ja se nadam da će se ta tradicija vratiti u naše selo- istakao je Jovica Ratković, predsednik Mesne zajednice Maradik. 

On se zahvalio svima koji su doprineli realizaciji ovog projekta istakavši da je sada na Maradičanima da čuvaju svoj Dom kulture, održavaju ga i organizuju program – jer je najvažnije da ovaj objekat opravda svoju svrhu i zaista bude centar maradičke kulture.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i Mihalj Njilaš, Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice koji je obraćajući se prisutnima izrazio zadovoljstvo što je selo, u kom je on čest gost, dobilo ovakav jedan objekat.

Čast da prvi nastupaju u novoj sali imali su predstavnici KUD „Petefi Šandor“, KUD „Čigra“ iz Ljukova i deca iz maradičke škole koja su izvela predstavu „Ljubav i/ili znanje“.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
15 °C 1015.4 mb 41 % - m/s
Sistem48.aspx
Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija