Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

09.03.2015

FK „Železničar“ ponovo na gradskom stadionu

Na inicijativu predsednika opštine Inđija Petra Filipovića Fudbalski klub „Železničar“ će posle sezone 2005/2006. svoje zvanične utakmice ponovo igrati pred inđijskom publikom, na gradskom stadionu u Inđiji.

Ova odluka je sa velikim odobravanjem prihvaćena na Izbornoj Skupštini FK „Železničar“ koja se održala u subotu 7. marta u zgradi SO Inđija.

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović istakao je da je ta odluka pre svega odlična vest za momke i decu koja treniraju i nastupaju za FK „Železničar“, ali i za mnogobrojne navijače našeg kluba.

„U saradnji sa predstavnicima FK ’Inđija’ prevaziđene su sve nedoumice oko organizacije utakmica i jednog i drugog kluba, tako da će od početka prolećne sezone i jedni i drugi nakon skoro decenije svoje utakmice na domaćem terenu odigravati na stadionu kraj železničke stanice“, izjavio je Petar Filipović, dodajući da zbog velikog broja dece koja treniraju fudbal još uvek nema dovoljno uslova da sve selekcije oba kluba svoje treninge sprovode na gradskom stadionu.

„U tu svrhu koristiće se svlačionice u staroj sportskoj hali i teren u Lejama. Onog momenta kada završimo izgradnju nove sportske dvorane, a ja se nadam početkom naredne godine, imaćemo odlične uslove za treninge – dakle nove svlačionice i teren neposredno uz dvoranu“, kazao je predsednik opštine Inđija.

On je dalje otkrio i da se trenutno vode pregovori sa Fudbalskim savezom Srbije oko potencijalne izgradnje terena sa veštačkom podlogom u Lejama, čime bi se koristio još jedan teren i u letnjim i u zimskim uslovima.

„Povratak Fudbalskog kluba ’Železničar’ na gradski stadion samo je prvi korak u poboljšanju uslova za rad u tom klubu, jer je naš cilj da se što više dece bavi sportom, u ovom slučaju fudbalom, i to i u jednom i u drugom gradskom klubu. Zato sva naša deca moraju imati jednake uslove za to“, poručio je Petar Filipović, istakavši na kraju i angažovanje svog zamenika Milana Bodirože u realizaciji ove ideje:

„Posebno bih želeo da istaknem angažovanje svog zamenika Milana Bodirože, koji je u svakodnevnoj koordinaciji sa predstavnicima ’Železničara’ doprineo da se razreše mnogobrojni problemi u realizaciji ove ideje“, zaključio je predsednik opštine Inđija Petar Filipović.

Zamenik predsednika opštine Inđija Milan Bodiroža rekao je da je ova odluka korak napred ka poboljšanju uslova za bavljenje fudbalom, u konkretnom slučaju sa članove FK „Železničar“.

„I Savez sportova opštine Inđija i naša lokalna samouprava u celini i ove godine je opredelila određena novčana sredstva za Fudbalski klub ’Železničar’. Ona svakako u ovom momentu nisu dovoljna, ali ćemo nastojati da na kraju prolećnog dela prvenstva i sezone ta sredstva uvećamo, kako bi se obezbedila dodatna sportska oprema za klub, lopte i slično. Naš je cilj da unapredimo funkcionisanje ’Železničara’, a ova odluka o povratku na gradski stadion samo je jedan od tih ciljeva“, izjavio je Milan Bodiroža.

Fudbalski klub „Železničar“ iz Inđije održao je Izbornu Skupštinu posle ostavke prethodnog predsednika i upravnog odbora. Sednici je prisustvovalo 25 članova sa pravom glasa.

Jednoglasno je za novog predsednika izabran Milan Škorić, koji je i sam svojevremeno igračku karijeru gradio u „Železničaru“. Na predlog novog predsednika, za članove Upravnog odbora su izabrani: Đorđe Jovičević, Antun Ećimović, Nenad Kostić, Milan Bodiroža, Slobodan Strajnić i Vladimir Dimitrijević. Sekretar u klubu je ostao i dalje provereni sportski radnik Stevan Manukov.

Predstojećeg vikenda za „Železničar“ počinje prolećni deo prvenstva u drugoj sremskoj ligi. Obezbeđena je nova sportska oprema, pre svega zahvaljujući donaciji novog člana Upravnog odbora Antuna Ećimovića. Uz to, ostvarena je i saradnja sa fondacijom „Podrži život“ – zanimljivo, „Železničar“ je tako postao prvi klub u Srbiji koji će poneti taj znak na svojoj opremi, sa željom da se na taj način pomogne ovoj fondaciji u prikupljanju sredstava preko poznatog broja – SMS na 5757.

Novina u radu kluba je i novi veb-sajt koji je još u izradi.

Foto: Srđan Savić 

PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
19 °C 999.6 mb 64 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija